Pb 95
  ON
  Lpg
 
  USD
  EUR
  CHF
 
Google
Baza firm
Wiadomości
Ogłoszenia
Nieruchomości
Motoryzacja
Menu Online
   
Kategoria: Aktualności
Karp z garmażerki, kutia z puszki
Rozmiar tekstu: A A A
- W tym roku będzie u mnie na wigilijnej kolacji 10 osób - mówi Teresa Nowak, emerytka ze Słupska. - Nie ma szans, żebym dała radę sama zrobić 12 potraw dla tylu ludzi. Zdrowie mi na to już nie pozwala. Mam zamiar kupić wszystko oprócz ryb i barszczu - wyjaśnia. T. Nowak wyliczyła, że zapłaci za dania z garmażerki około 350 złotych. Przed Bożym Narodzeniem w słupskich sklepach garmażeryjnych kilogram pierogów z kapustą i grzybami można kupić za 11-12 złotych. Paszteciki do barszczu do wydatek rzędu 13 zł, zaś uszka kosztują około 25 zł za kilogram. Natomiast za porcję karpia w galarecie trzeba zapłacić 5 złotych. Co ciekawe, w sklepach można także kupić kutię w puszce. Gotowa potrawa z pszenicy z miodem i z bakaliami kosztuje 9 zł za 250 gramów.
 
 

Informacje na temat artykułu:
Źródło:Głos Słupski
data dodania:2005-12-20
wyświetleń:1903

Copyright 2003-2025 by Studio Reklamy "Best Media". Wszelkie prawa zastrzeżone. Aktualnie On-Line: 37 Gości