Pb 95
  ON
  Lpg
 
  USD
  EUR
  CHF
 
Google
Baza firm
Wiadomości
Ogłoszenia
Nieruchomości
Motoryzacja
Menu Online
   
Kategoria: Aktualności
Nowe oblicze "Słupskiej Pizzy"
Rozmiar tekstu: A A A
Kultowa już "Pizza Słupska" podawana od ponad 30-stu lat przy barze mlecznym "Poranek", ma nowy wymiar. Od wczoraj można ją kupić w "Chacie Macochy" przy ulicy Wojska Polskiego w Słupsku. Pizza waży 600 gram i kosztuje 8 złotych. - Ciasto jest takie samo jak w normalnej pizzy, lecz charakterystyczny smak nadaje jej nietypowy farsz, którego głównym składnikeim jest kiszona kapusta, cebula i boczek oraz tajemnica przypraw - mówi Tomasz Kunysz właściciel lokalu "Chata Macochy". - Dodatkową jej zaletą jest to, że pizza nie jest pieczona w formie lecz na tzw. "tafli" czyli bezpośrednio na bazaltowym kamieniu. Dzięki temu ciasto nie jest wilgotne. "Pizza Słupska" ma szansę zostać produktem regionalnym promującym Słupsk podczas imprez miejskich oraz na targach w innych miastach. (bsh)
 
 

Informacje na temat artykułu:
Źródło:Głos Słupski
data dodania:2004-05-11
wyświetleń:797

Copyright 2003-2025 by Studio Reklamy "Best Media". Wszelkie prawa zastrzeżone. Aktualnie On-Line: 10 Gości