|
- Aktualności » Wiadomości dnia • Z ostatniej chwili • Kronika policyjna • Pogoda • Program TV
- Kultura » Imprezy • Wystawy • Kino: Milenium · Rejs • Filharmonia • Teatr: Nowy · Rondo · Lalki Tęcza
- Informator » Baza firm i instytucji • Książka telefoniczna • Apteki • Bankomaty • Urzędy
- Słupsk » Plan miasta • Rozkład jazdy: MZK · PKS • Galeria • Historia • O Słupsku • Kamera • Hot Spot
- Pod ręką » Menu Online • Auto Moto • Nieruchomości • Praca • Ogłoszenia






Pb 95 zł |
ON zł |
Lpg zł |

USD zł |
EUR zł |
CHF zł |

Kategoria: Aktualności
Nowe oblicze "Słupskiej Pizzy"
Rozmiar tekstu: A A A
Kultowa już "Pizza Słupska" podawana od ponad 30-stu lat przy barze mlecznym "Poranek", ma nowy wymiar. Od wczoraj można ją kupić w "Chacie Macochy" przy ulicy Wojska Polskiego w Słupsku. Pizza waży 600 gram i kosztuje 8 złotych. - Ciasto jest takie samo jak w normalnej pizzy, lecz charakterystyczny smak nadaje jej nietypowy farsz, którego głównym składnikeim jest kiszona kapusta, cebula i boczek oraz tajemnica przypraw - mówi Tomasz Kunysz właściciel lokalu "Chata Macochy". - Dodatkową jej zaletą jest to, że pizza nie jest pieczona w formie lecz na tzw. "tafli" czyli bezpośrednio na bazaltowym kamieniu. Dzięki temu ciasto nie jest wilgotne. "Pizza Słupska" ma szansę zostać produktem regionalnym promującym Słupsk podczas imprez miejskich oraz na targach w innych miastach. (bsh)

Copyright 2003-2025 by Studio Reklamy "Best Media". Wszelkie prawa zastrzeżone.
Aktualnie On-Line: 10 Gości